Колкото по-рано потопите вашите мъници в английския език, толкова по-плавно, естествено и на дълбоко ще навлязат те в него! Изпробвайте една различна и практична система за ранно езиково обучение.

Обуч

Обучението е забавно, с много игра, движение, музика. Всяко знимание е с конкретна тема, като мъниците неусетно научават думи и изрази, потапяйки се в играта. Работи се с пластелин, както и с материали, в които децата рисуват и оцветяват. Използват се тематични играчки и костюми, дечицата също могат да донесат свои играчки и предмети, свързани с урока.

Програма за месец октомври:

Урок 1: Hello that’s me. Опознавателен урок, в който децата се запознават, научават се как да се представят на английски. Чрез и гра и песни усвояват изрази като: “Hello, how are you?” “I’m fine” “What’s your name?” “My name is …” “This is…” “What’s this…” За урока могат да донесат своя любима играчка, която ще е тяхно другарче в заниманията.

Урок 2: Colours. Любима и лесна тема, включва много песни и игри свързани с разпознаване и назоваване на цветовете, работа с пластелин, оцветяване в тематичен лист.

Урок 3: Colours and foods: fruits and vegetables. Затвърждаване на цветовете и запознаване с думички за плодове и зеленчуци. Децата изработват от пластелин фигурки на плодове и зеленчуци, играят с играчки плодове и зеленчуци, като могат да донесат такива от къщи. Оцветяват тематичен лист.

Урок 4: Colours and foods: Let’s go shopping. Затвърждаване на цветовете, на думички за плодове и зеленчуци и включване на нови храни. Играем на магазин, който подреждаме и в който пазаруваме.

Урок 5: Colours and foods: In the kitchen. В този урок отново затвърждаваме и научаваме нови храни, като този път играем и готвим.

Урок 6: Colours and foods: In the restaurant. Урокът затвърждава темата за храните, но този път децата играят на ресторант.

Урок 7: Colours and animals. Let’s go to the Zoo. Въвеждаме нова тема – животните. Правим си зоопарк и се разхождаме в него, като имитираме различните животни.

Урок 8: Colours and animals: Let’s go to the farm. Запознаване с животните във фермата.

Всеки урок включва работа с изображения на флаш карти, чрез които децата се запознават с новите думи, поне 2-3 песни и видеа по темата, тематична игра, оцветяване/ рисуване/ моделиране с пластелин, игра на интерактивна дъска. Центърът разполага с модерна аудио-визуална техника за интерактивно поднасяне на материала. След всяко занимание родителите получават имейл със списък на новите думи и изрази и с линкове към песнички и видеа, както и допълнителни работни листове за оцветяване